Site logo
Site logo

Portretfotografie


Werkwijze
Om een mooi resultaat te krijgen bij het maken van portret-opnames, is het van belang dat er vooraf tezamen wordt bekeken wat, waar en hoe er zal worden gewerkt. Daarom hecht ik dan ook veel belang aan een voorafgaandelijk gesprek om de wensen op mekaar af te stemmen. Tijdens zulk gesprek kunnen dan alle onderwerpen aan bod komen die bepalend kunnen zijn voor het eindresultaat, zoals de keuze van locatie, het soort shoot, de kleding enz.

Werkterrein
Aangezien ik geen eigen fotostudio ter beschikking heb, werk ik dan ook voornamelijk op locatie. Dat kan een mooie binnenlocatie zijn, maar eveneens een prachtige buitenlocatie in de vrije natuur, een park, een mooie stad, ... Kortom, veel meer mogelijkheden dan bij de klassieke studio-opnames. Studiowerk is weliswaar ook mogelijk, in dat geval maak ik gebruik van een studio die ik dan huur. Dit impliceert wel dat deze shoots over het algemeen een 2-tal weken op voorhand dienen vastgelegd te worden.

Shoots kunnen dus bijgevolg ook „aan huis” worden verzorgd, in jullie eigen, vertrouwde omgeving. Met de gewone beschikbare omgeving als achtergrond, maar ook een studio-achtergrond kan desgewenst opgezet worden. Daar is dan wel een vrije ruimte van ± 3 bij 6 m voor nodig.